Hier komt een heel bijzonder plekje aan de dijk! 

Deze charmante, vrijstaande woning (1930) wordt op dit moment van top tot teen verbouwd naar de stijl en standaarden van nu! De woning is vorig jaar aangekocht en sindsdien grondig gerenoveerd en gemoderniseerd, denk hierbij aan elektra, isolatie, beglazing. Het te verwachten resultaat? Een luxe dijkwoning die volledig voldoet aan de woonwensen en smaak anno 2022. 

 

Dit zogenaamde “langhuis” ligt aan de voet van de historische Westfriesedijk en vanaf de eerste verdieping geniet je dan ook van een fraai uitzicht over de dijk, op de weilanden en richting de haven van Kolhorn. 

 

Deze grote woning heeft op de begane grond een ruime woonkamer met erker, een aparte eetkamer/keuken, een extra voorkamer (bv. slaapkamer of kantoor), een separaat toilet en een badkamer. Op de 1e verdieping zijn 2 riante slaapkamers met een prachtig vrij uitzicht aanwezig en bevindt zich de 2e badkamer. 

Het erf is vanaf de dijk makkelijk toegankelijk via een op-/afrit en er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein (op het erf of in de garage). In de grote achtertuin kun je heerlijk ontspannen. Het erf heeft een gunstige zonligging (zuid/zuidwest) en biedt je veel privacy. De grote schuur/garage (met betonvloer) is geschikt voor het stallen van auto’s, motoren, etc., kan tevens gebruikt worden als werkplaats of omgebouwd worden tot multifunctioneel bijgebouw (bijvoorbeeld een B&B of mantelzorgwoning). 

 

Zie jij het wel zitten om hier straks thuis te komen? Neem dan snel contact met ons op! 

 

Over de ligging en de buurt:

Kolhorn is een aantrekkelijk en gezellig dorp met veel toerisme voor watersport, fietsen, motorrijden en wandelen. Een paar kernwoorden die het dorp typeren: landelijk, waterrijk en rustig. 

Kolhorn ligt op korte afstand van Schagen, Niedorp en Den Helder, waar veel voorzieningen zijn. Schagen en Den Helder hebben ook een NS treinstation en vanuit Kolhorn rijdt er een bus naar Schagen. 

 

Het historische Kolhorn en de Westfriesedijk zijn aangewezen als Rijksbeschermd dorpsgezicht. Het dorp ligt ten slotte aan diverse vaarroutes, zoals Kolhorn-Schagen, Kolhorn-Alkmaar, Waardkanaal richting Amstelmeer, etc. 

 

Indeling van de woning:

Begane grond:

Ruime entreehal met garderobe, separaat toilet, meterkast, vaste trap naar de 1e verdieping, en de toegang tot zowel de badkamer, de woonkamer, als de extra voorkamer. 

De voorkamer heeft een grote glazen pui aan de voorzijde (dijkzijde), die de ruimte van een grote hoeveelheid lichtinval voorziet. Deze ruimte zou goed dienst kunnen doen als slaapkamer op de begane grond of al representatieve kantoorruimte met een fraai zicht op de dijk. 

De grote woonkamer geniet van een fraai uitzicht op de Westfriesedijk en beschikt over een hoekerker. De eetkeuken met lichtkoepel bevindt zich aan de achterzijde van het huis en heeft zicht op de zij- en achtertuin. De stijl van de keuken mag in overleg met de nieuwe bewoner, hier heeft u dus nog uw eigen inspraak. Je kunt vanuit de woonkeuken via de openslaande deuren naar de tuin.

Ook de badkamers (op de begane grond en 1e verdieping) zijn nog in aanbouw en de vloer- en wandafwerking dienen nog bepaald te worden. 

 

Eerste verdieping:

Ruime overloop met 2 slaapkamers en een (tweede) badkamer. 

Beide slaapkamers genieten van een fraai uitzicht: één kijkt uit over de polder; de ander over de dijk en de boten in de haven van Kolhorn. 

 

Tuin: 

De woning is gelegen op een royaal perceel met een gunstige zonligging op het zuiden/zuidwesten. 

Op het erf staat een grote houten schuur met garage. 

De schuur heeft een betonvloer, rioolafvoer, elektra en verlichting. 

Het achtererf biedt veel ruimte voor een mooie tuin en/of het parkeren van meerdere auto’s. 

 

Disclaimer: 

De teksten en impressies zijn bedoeld om een goede indruk te geven van het project. Aan de inhoud ervan is de grootst mogelijke zorg besteed. Desondanks is alle informatie nadrukkelijk onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Kenmerken van de woning:

Ruime vrijstaande woning in het pittoreske Kolhorn

Deze prijsstelling is inclusief badkamer(s) en keuken, de keuken mag naar uw eigen smaak in overleg met verkoper

Woning wordt op dit moment grondig gerenoveerd en gemoderniseerd 

Grote schuur/garage 

Diverse gebruiksmogelijkheden voor een kantoor aan huis, een B&B of mantelzorg

Ruime parkeergelegenheid op eigen erf

Charmante ligging aan de Westfriesedijk te Kolhorn, nabij Schagen, Niedorp en Den Helder

Energielabel: A

Volledig eigendom 

 

U bent van harte welkom!


Bekijk pand op Google Maps.